top of page

Drogerballen zelf maken van wol

Drogerballen zijn goed voor het milieu en je was. Je laat ze meedraaien in de droger. Ze zorgen ervoor dat je was sneller droogt, zachter is en dat je was niet statisch wordt. En je kunt ze makkelijk zelf maken van wol. 

Voordeel is dat je er een paar druppels etherische olie op kunt doen zodat alles lekker ruikt.

Daardoor bespaar je ook nog eens de chemische drogerdoekjes die niet echt gezond zijn voor jezelf en voor het milieu.

Een natuurlijke manier om je was superzacht te krijgen en naar je favoriete etherische olie te laten ruiken. Denk maar eens aan heerlijke zachte handdoeken met de geur van lavendel.  

Wat heb je nodig?

Een bol natuurlijke wol, let op het moet wel echte wol zijn en geen syntetisch garen want het is de bedoeling dat de wol vervilt in de wasmachine. En een oude panty.

Gebruiksaanwijzing

Neem het begin van de draad wol en wikkel die 10 keer om je middel en wijsvinger. Haal het van je vinger af en wikkel de draad dan 3 keer om het midden (dan ziet het eruit als eens strik).

Dit is de basis van je bal, wikkel hier de draad strak omheen en maak er een bal van. Ga hier mee door totdat je bal de grote heeft van een tennisbal.

Doe dit totdat je minimaal 4 ballen hebt. 

Knip het been van een panty af. Doe de eerste bal in de voet van de panty en knoop dit direct boven de bal dicht, doe dan de volgende bal erin en knoop dicht, herhaal dit totdat alle ballen in de panty zitten. Was dan de ballen mee met een was op de hete stand (60 of 90 graden). Hierdoor gaat de wol vervilten waardoor je een stevige, vaste bal krijgt. Als de ballen gewassen zijn doe het geheel dan in de droger op de hoogste stand.

Nadat de ballen compleet gedroogd zijn kan je ze uit de panty halen en zijn ze klaar voor gebruik. 

Als je de volgende keer je was in de droger doet druppel dan een paar druppels van je favoriete etherische olie op de drogerballen en doe ze samen met de was in de droger. Varieer met de hoeveelheid etherische olie als je een sterkere of minder sterkere geur wilt.

Geniet van een zachte, heerlijk geurende was.

bottom of page